tapasfestival

Tapas Festival

Maak het u zelf makkelijk en bestel het Tapas Festival van La Fermata voor de kerstdagen. Samen met onze tapas beleeft u een avond met gegarandeerd 100 procent smaak en ontspanning. U hoeft misschien alleen iets op te warmen in de oven, maar echt koken is niet nodig. Uw taak is alleen om de tafel mooi te… Lees meer »

mafaldine all vongole

Mafaldine All Vongole Recept

Naast alle prachtige hammen, heerlijke kazen, smaakvolle broodjes en verrukkelijke antipasti, verkoopt La Fermata ook hemelse maaltijden. Al deze maaltijden zijn vers bereid in de winkel met de beste en altijd verse ingrediënten. Nergens zijn geur-, kleur- en smaakstoffen te vinden. Een pareltje onder de maaltijden is de Mafaldine All Vongole. Dit is een pasta met… Lees meer »

Parmigiano Reggiano

Parmigiano Reggiano

Parmigiano Reggiano Het is een prachtige kaas die iedereen bekend in de oren klinkt. Parmigiano Reggiano, de naam zegt het al, is afkomstig uit Parma. De kaas is ten eerste te herkennen aan de karakteristieke vorm, hij is erg groot en rond. De kaas gold in de middeleeuwen als een toeristische attractie van de stad… Lees meer »

parmaham

Prosciutto di Parma

Veel mensen zijn er dol op, de Italiaanse parmaham. De gedroogde rauwe ham komt uit de provincie Parma in Italië. Maar wist jij dat parmaham of op zijn Italiaans, Prosciutto di Parma, een beschermende naam is? Dit houdt in dat alleen die speciale ham, parmaham mag heten en aan de volgende voorwaarden moet voldoen: –… Lees meer »

Koffiebonen

Italië en koffie

Wat wijn is voor Frankrijk, is koffie voor Italië. Italië is hét land van de koffie. Op elke hoek van de straat is wel een koffiebranderij te vinden en het land telt inmiddels honderden knusse koffiebarretjes. Het zwarte goud is dan ook al tientallen jaren onderdeel van de Italiaanse cultuur. Veel Italianen stoppen voordat zij… Lees meer »

Zelf pizza maken

Zelf pizza maken!

Het leuke aan zelf pizza’s maken is, is dat je helemaal zelf kunt kiezen wat de toppings worden. Alles wat jij lekker vindt kan erop! Daarnaast zijn zelfgemaakte pizza echt veel lekkerder dan pizza’s uit de supermarkt. Iedereen die wel eens bij La Fermata is geweest weet ook dat wij heerlijke pizza’s verkopen. Het leuke… Lees meer »

Italiaanse olijfolie

Italiaanse olijfolie

Olijfolie, het is een onmisbaar product tijdens het koken. Noem het maar gerust het vloeibare goud in jouw keuken. Een goede Italiaanse maaltijd kan niet zonder een perfecte olijfolie. Olijfolie is een puur en gezond product waar je mee kunt bakken, braden en waar je heerlijke sauzen en dressings mee kunt maken. Eigenlijk moet iedereen… Lees meer »

Buffelmozzarella

Betoverende buffelmozzarella

Voeg de kunst van een zuivelboer uit Campania, Battipaglia van de streek Salerno, samen met zuivere buffelmelk. Wat je dan krijgt is de beroemdste Italiaanse kaas ter wereld. Prachtig elastisch, buitengewoon zacht en heerlijk fris. Het is dan ook onmogelijk om echte mozzarella met een andere kaas te verwarren. Er ontstond verwarring doordat na de Tweede… Lees meer »

Panettone

Traditionele panettone

Panettone is een prachtig traditioneel gebak uit Milaan met een oeroude geschiedenis. Het recept dat tegenwoordig nog steeds wordt gebruikt stamt al uit de 15e eeuw. De panettone stond voor het eerst op tafel bij Ludovico Sforza de Moor, de heer van Milaan in die tijd. In 1495 tijdens Kerst zette zijn chef Antonio Toni,… Lees meer »

Zelf pasta maken

Maak je eigen pasta

Er is niets leukers dan het maken van je eigen pasta want de lekkerste pasta maak je in je eigen vertrouwde keuken. Moeilijk is het niet en met de juiste benodigdheden creëer je onder andere overheerlijke verse ravioli, spaghetti en ga zo maar door. Na het lezen van dit blog kun je meteen aan de… Lees meer »