Wijn

Sangiovese Castellani

Sangiovese Castellani
Regio: Apulia
Alcohol: 12,5%
Druiven: 100% Sangiovese   Vinificatie en verfijning Na een nauwkeurige selectie van druiven uit de wijngaarden van de regio Apulië, gaan we met de oude traditionele vinificatie methode: volledig rijpe druiven worden met de hand geplukt van de wijngaarden, de fermentatie en maceratie met de schillen vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 23-25 ​​° C . Daarna wordt de wijn wordt ingedrukt en gaat naar de malolactische gisting in stalen tanks. Wanneer de wijn is bereid het proces wordt afgesloten met een tangentiële filtratie voorafgaand het bottelen.   Wijn beschrijving Kleur: Intens robijnrode kleur. Bouquet: fruitig aroma met hints van kersen en aardbeien, kruidige tonen. Smaak: Droog, evenwichtig en smakelijk, licht tannine.   Eten indelingen Ideaal om pastagerechten en pizza’s te begeleiden. Serveer op kamertemperatuur.   Nieuwsgierigheid In 2004, het profileren van DNA gedaan door onderzoekers bleek de Sangiovese druif aan het resultaat van een kruising tussen Ciliegiolo en Calabrese Montenuovo zijn.
Terwijl Ciliegiolo heeft een lange geschiedenis verbonden aan de Toscaanse regio, Calabrese Montenuovo heeft zijn oorsprong in Zuid-Italië, waar het waarschijnlijk
ontstaan ​​in de regio Calabrië alvorens zijn weg omhoog te bewegen naar Campania.
Dit betekent in wezen dat het genetisch erfgoed van de Toscaanse Sangiovese is half en half Zuid-Italiaanse.

 5,95

Categorie: Tags: , , ,