No allergen information available.
Delicatessen
Amarena kersen
Amarena Kersen
Een Amarena Kers is een ontpitte in suikersiroop ingelegde zure kers. Het is een specialiteit uit Bologna in de Italiaanse regio Emilia-Romagna. De kers krijgt na de inlegperiode een diep donkerrode stevige enigszins knapperige schil en zeer zoete typische smaak door het gebruik van een suikersiroop.
Heerlijk om te gebruiken in bijvoorbeeld Tiramisu, ijs, Mocktails, cakes en taarten
Geschiedenis
Het recept van de ingelegde kersen zou bedacht zijn door Rachele Buriani, de vrouw van kruidenier Gennaro Fabbri (1869). Haar “Marena con Frutto” was daarvan de basis. Gennaro was het die de kersen in 1905 op de markt bracht. De kenmerkende potten waarin de kersen worden aangeboden, zouden zijn afgeleid van de keramische vaas met blauwwitte decoratie die hij als dank voor het recept en liefde voor zijn vrouw aanbood.
In de patisserie, maar ook in nagerechten en cocktails wordt de amarena-kers gebruikt. Ook wel als decoratie met één of enkele kersen. Sommige kazen – zoals Gorgonzola, Taleggio, Pecorino en Parmezaanse kaas – of gebak waarin kaas is verwerkt, combineren goed bij het zoet van deze kers.
De siroop – eveneens met een sterke amarena-kersensmaak – is ook te gebruiken.
Fabbri is een familiebedrijf. Amarena-kersen worden door meerdere fabrikanten en merken verhandeld.
- Inhoud : 250 gram
- Merk : Fabbri
€ 9,98