De kerstvakantie is voorbij, de kinderen moeten weer naar school en het alledaagse leven is weer in volle gang. Voor velen betekent een nieuw jaar, nieuwe plannen of andere gewoontes. Deze goede voornemens hebben meestal te maken met gezondheid. We willen stoppen met roken, afvallen, meer bewegen en gezonder eten. In dit blog leest u over een aantal heerlijke en simpele, gezonde Italiaanse gerechten die zorgen voor een goed en gezond begin van 2016.

Caprese salade
salade capreseDeze klassieke salade is simpel te maken, is goddelijk lekker en ook een gezonde boost voor jouw dag. Deze typisch Italiaanse salade is het lekkerst wanneer er goede ingrediënten worden gebruikt. Gebruik sappige tomaten, een fijne olijfolie en echte buffelmozzarella. Lees hier meer over dit bijzondere product. De salade is geschikt als voorgerecht of als anti pasti.

Ingrediënten
– Bol buffelmozzarella
– Tomaten
– Basilicum
– Olijfolie
– Peper en zout

Carpaccio salade
carpaccio saladeDe salade met carpaccio is een frisse salade die u perfect als lunch kunt nuttigen. Dit simpele recept met carpaccio is een prima koolhydraatarm gerecht.

Ingrediënten
– Carpaccio
– Rucola
– Plakjes komkommer
– Pijnboompitten
– Kappertjes
– Schilfers geraspte oude kaas of Parmezaan
– Blaadjes basilicum
– Snacktomaatjes of zongedroogde tomaatjes
– Vinaigrette dressing

De salade is simpel op te bouwen. Meng eerst de sla, komkommer, kappertjes, pijnboompitjes en tomaatjes op een bord of in een bakje. Leg daarop de carpaccio met de kaasschilfers. Schenk vervolgens de dressing erop en maak de salade af met een paar blaadjes basilicum.

Caesar salade
caesar saladeDe Caesar salade is waarschijnlijk een van de bekendste salades. Deze salade is ideaal als een licht en gezond hoofdgerecht. Er zijn vandaag de dag veel verschillende variaties van deze heerlijke salade. La Fermata gebruikt de volgende ingrediënten.

Ingrediënten
– Rucola
– krokante parmaham
– Parmezaanse kaas
– Avocado
– Zongedroogde tomaten
– Ui
– Pijnboompitten
– Croutons
– Olijven
– Caesar dressing

Heeft u zin in een frisse en gezonde maaltijd, maar geen tijd om inkopen te doen? De salade caprese is bij ons hier te bestellen en voor de salade carpaccio klikt u hier. Wilt u de Caesar salade van La Fermata eens proberen? Klik dan hier!

Een paar laatste tips om gezond Italiaans te eten:
Eet risotto. Deze rijst bezit vrijwel geen suiker, vet of zout zit en past dus prima in een gezond voedingspatroon.
– Gebruik in plaats van gewone pasta, meergranen pasta.
– Maak een lichte dressing, bijvoorbeeld een vinaigrette.
– Eet groene groenten als broccoli en spinazie.

Buon appetito!