Wat wijn is voor Frankrijk, is koffie voor Italië. Italië is hét land van de koffie. Op elke hoek van de straat is wel een koffiebranderij te vinden en het land telt inmiddels honderden knusse koffiebarretjes. Het zwarte goud is dan ook al tientallen jaren onderdeel van de Italiaanse cultuur. Veel Italianen stoppen voordat zij naar het werk gaan bij een koffiebarretje om te genieten van een overheerlijke espresso.

Italiaanse koffiegeschiedenis
De stad Trieste in Italië heeft een grote en belangrijke rol gespeeld in de koffiegeschiedenis. Deze stad had door de vele culturen, talen en de haven een belangrijke rol in de koffiehandel naar de rest van Europa. In 1892 werd er een manier gevonden om de gebrande koffiebonen op een goede manier te bewaren en te transporteren. Dit versterkte de handelspositie van de stad nog meer. Overal schoten de koffiehuizen als paddenstoelen uit de grond. Op dit moment heeft Trieste nog steeds een belangrijke haven om de koffie vanuit Italië te verhandelen. 

koffiebonen1

Italiaanse drinkcultuur
In Italië staat de smaak van de koffie en de verse bereiding centraal. Zij hebben liever minder koffie van topkwaliteit, dan een grote bak koffie van minder kwaliteit. Voor de Nederlander is koffie vaak een ritueel. In de ochtend snel een bak koffie voordat je deur uit gaat is niet meer weg te denken. Een echte Italiaan staat stil bij elke kopje koffie dat hij of zij drinkt. Daarnaast is er nog een verschil wat veel mensen niet weten. In Italië is het gebruikelijk om na de ochtend geen cappuccino meer te drinken. Met een gevulde maag drinkt de Italiaan geen koffie met melk meer. Koffies met melk horen dan ook bij het ontbijt. De meeste Italiaanse restaurants, behalve de toeristische, serveren na 11.00 uur ’s ochtends geen cappuccino, latte of andere koffiesoorten met melk. Daarnaast wordt de take away koffie door de Italiaan gezien als een regelrechte belediging voor alle liefde die gestopt is in een heerlijke kopje koffie.

Saquella koffie
Uiteraard beschikt La Fermata over een koffie van zeer goede kwaliteit. La Fermata importeert Saquella koffiebonen direct vanuit Italië. Deze koffie heeft een specifieke, zeer aromatische en intense smaak. De smaak is verkregen door de perfecte mix van koffiebonen uit India en Afrika te gebruiken. Dit is een uitstekende combinatie die de authentieke Italiaanse smaak vertegenwoordigd. Het is een ideale koffie voor degene met een verfijnde smaak en houdt van heerlijke koffie.

De kwalitatief sterkte Saquella koffiebonen zijn hier te bestellen via onze webshop. Kom snel eens langs in de winkel en proef de hemelse espresso of andere soorten koffie.

Tot ziens bij La Fermata!