Zoals overal wordt het begin van een nieuw jaar uitgebreid gevierd. De komst van het nieuwe jaar noemen ze in Italië capodanno. De Italianen nemen afscheid van het oude jaar en verwelkomen het nieuwe jaar vol positieve energie. Hieronder leest u acht tips waarmee het nieuwe jaar heerlijk Italiaans van start kan gaan. Buon Anno Nuovo!

1. Geen champagne, wel bubbels
Bij een Italiaanse start van het nieuwe jaar hoort geen champagne. De Italianen luiden het nieuwe jaar in met een fijne prosecco. In de online winkel van La Fermata vindt u hier een heerlijke prosecco voor tijdens de jaarwisseling.

prosecco

2. Linzen
Volgens Italianen symboliseren deze peulvruchten de overvloed aan geld waarover je in het nieuwe jaar zal beschikken. Deze oude traditie houden zij nog steeds in ere.

3. Geniet van een stukje varkenspoot of zeepaling
Zampone is hét nationale gerecht tijdens Oud & Nieuw. Zampone is een gevulde varkenspoot. Vaak zijn deze mooi verpakt in doosjes en worden dus vaak als cadeau gegeven. Ook staat er cotechino (varkensworst) of capitone (zeepaling) op het menu. De gerechten die op het menu staan, zijn afhankelijk waar in Italië Oud & Nieuw wordt gevierd. De cotechino is samen met de linzen een heerlijke combinatie.

zampone

4. Haal uw rode lingerie uit de kast
Volgens het rotsvaste en oeroude geloof in l’amore door Italianenzorg je voor liefdesgeluk in het nieuwe jaar als je Oudjaarsavond in rode lingerie doorbrengt. Dus wie niet waagt…

5. Frittelle in plaats van oliebollen
Net zoals de champagne worden de oliebollen in Italië vervangen door gebakken frittelle. Deze Italiaanse oliebollen zijn om je vingers bij af te likken.

frittelle

6. Italiaanse spelletjesavond
Bent u in voor een Italiaanse spelletjesavond voordat de klok twaalf uur staat? Ga dan voor een potje vermakelijke Napolitaanse bingo!

bingo

7. Start Nieuwjaarsdag met cappuccino
Net als elke dag van het jaar is een romige cappuccino de beste start van de dag. Sta bij uw eerste kop cappuccino in het nieuwe jaar wel even stil. Kom binnenkort eens langs voor een heerlijke kop koffie bij La Fermata. Wilt u zelf de koffiebonen proberen die wij gebruiken? Deze vindt u hier.

cappuccino

8. Bewaar de panettone
Last but not least, geniet nog even volop van de overgebleven plakken panettone die tijdens de kerstdagen niet op zijn gegaan. Heeft u niets meer in huis en wilt u hier nog van smikkelen tijdens de jaarwisseling? Bestel hier bij La Fermata gemakkelijk en snel een heerlijke panettone.

panettone

Wij wensen u een gelukkig nieuwjaar vol met liefde, gezondheid en geluk! Tot ziens bij La Fermata.