knoflookgnocchi met haricots verts

Recept knoflookgnocchi met haricots verts

Ingrediënten 500 g kruimige aardappelen (geschild) 1 teen knoflook (geperst) 2 eieren 75 g bloem (+ extra om te bestuiven) 4 sneetjes witbrood (zonder korst, fijngemalen) 1 schaaltje haricots verts (150 g) 50 g pijnboompitten 50 ml olijfolie extra vierge 2 bakjes verse basilicum (a 15 g) 125 g Parmezaanse kaas (stuk) Bereiden Kook de aardappelen in ca. 20 min. met zout… Lees meer »

Italiaanse gerechten

10 minder bekende Italiaanse gerechten

Noem een paar Italiaanse gerechten en de meesten zullen gelijk aan pizza, pasta en tiramisu denken. Ontzéttend lekker, maar er zijn er nog zoveel meer die én de moeite waard zijn én een stuk minder bekend. 1. Roomijs op basis van olijfolie Roomijs op basis van… wat?! Hoe gek het ook klinkt, de olijfolie geeft het… Lees meer »

Pittige worst

Nduja Pittige Worst

Eigenlijk is alles wat op culinair gebied uit Italië komt goed. En laat ons oog nu gevallen zijn op wéér zo’n heerlijke – doch vrij onbekende – delicatesse uit la bella Italia. ‘Nduja is een pikante smeerbare worst gemaakt van varkensvlees en zongerijpte rode pepers. ‘Nduja komt uit de stad Spilinga in de Italiaanse provincie… Lees meer »