Het kan als voorgerecht, borrelhapje of tussendoortje, bruschetta is altijd een succes! Deze typisch Italiaanse antipasti is simpel te bereiden, origineel en ook nog eens heel lekker. Bruschetta dateert al uit de 15e eeuw en komt oorspronkelijk uit het midden van Italië. Vandaag de dag is nog altijd een vastgesteld item op elke Italiaanse menukaart. Dus, ga na het lezen van dit blog snel eens genieten van bruschetta van wit of bruin brood.

Bruschetta wordt door buitenlanders bijna altijd verkeerd uitgesproken, soms tot ergernis van Italianen. Maar welke naam er ook aan gegeven wordt, het is van oudsher een door en door Toscaanse lekkernij. Een tip om Italianen te vriend te houden: spreek bruschetta uit als ‘broesketta’. Wie weet sloven zij zich dan nog meer uit in de keuken.

Bruschetta

Bereidingswijze
Bruschetta is heel gemakkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is goed niet te dik gesneden landbrood (een stokbrood of ciabatta kan ook), extra vergine olijfolie, knoflook en zeezout.

Gril het brood aan beide kanten in de oven of grillpan. Smeer het warme brood in met een dikke teen knoflook en besprenkel het vervolgens met wat extra vergine olijfolie. Maak het af door het brood met een fijn zeezout te bestrooien. Nu u de bruschetta klaar heeft kunt u helemaal zelf bepalen waar u het mee gaat serveren. Een echte klassieke combinatie is de bruschetta met fijngehakte, verse tomaat en basilicum. Eigenlijk zijn alle soorten hartig beleg mogelijk. Het is aan te raden om wat smeuïge belegsoorten te kiezen aangezien het brood al knapperig is. Droge belegsoorten zoals parmezaanse kaas, kunt u smeuïg maken door er een beetje extra vergine olijfolie aan toe te voegen.

La Fermata
In onze winkel maken wij onze eigen bruschetta uitsluitend met de beste producten. Wilt u deze proeven? Kom dan langs in onze winkel of bestel ze online. U kunt kiezen tussen bruschetta van wit brood of bruin brood. Tot ziens bij La Fermata!