Maak het u zelf makkelijk en bestel het Tapas Festival van La Fermata voor de kerstdagen. Samen met onze tapas beleeft u een avond met gegarandeerd 100 procent smaak en ontspanning. U hoeft misschien alleen iets op te warmen in de oven, maar echt koken is niet nodig. Uw taak is alleen om de tafel mooi te dekken en een paar heerlijke wijnen uit te zoeken.

Oorsprong tapas
Tapas betekent in het Spaans, aperitiefhapje. Traditioneel is een tapa een eetlustopwekkend hapje dat in Spaanse cafés bij een alcoholhoudend drankje wordt genuttigd. Oorspronkelijk komt het woord tapa voort uit het Spaanse woord tapar. Dit betekent bedekken. Op basis van deze vertaling wordt vaak verondersteld dat tapas zijn ontstaan uit de gewoonte om een drankje letterlijk af te dekken met stukje brood of een plakje ham. Dit gebeurde om te voorkomen dat er vliegen of andere insecten in het glas zouden gaan zitten.

Tapas Festival
Dit jaar komt La Fermata met iets unieks tijdens Kerstmis, het Tapas Festival. Hieronder staat precies beschreven wat u kunt verwachten van deze leuke actie.

Het Tapas Festival bestaat uit een mooi, houten plateau die op maat is gemaakt zodat de bakjes van La Fermata er precies inpassen. De bakjes zijn uiteraard gevuld met al het lekkers van La Fermata. U kunt kiezen uit een klein plateau (4 personen, €10,-), middel plateau (6 personen €20,-) en een groot plateau (8 personen, €30,-). U kunt ervoor kiezen om een houten plateau te kopen, zodat u deze tijdens andere feestelijke bijeenkomst nogmaals kunt gebruiken. Het is ook mogelijk om een plateau van ons te lenen. Deze kunt u na de Kerst weer bij ons langs brengen. Per persoon betaalt u €12,50 per persoon.

tapas

De tapas
La Fermata biedt een groot aanbod aan overheerlijke hapjes. Er is voor ieder wat wils tijdens de kerstdagen. Het Tapas Festival is een combinatie van Spaanse en Italiaanse hapjes. U kunt zelf uw keuze maken uit warme of koude hapjes voor op het plateau.

– Klein plateau: 16 soorten tapas
– Middel plateau: 24 soorten tapas
– Groot plateau: 36 soorten tapas

Koude tapas
– Rauwe hammen: Parmaham, Serranoham, Scambatoham, Ibericoham en Coppa di Parma.
– Kazen: Taleggio, Manchego, Parmiggiano Reggiano en Gorgonzola.
– Worsten & salami: Truffelsalami, Chorizo, Fuet, Cacciatore en Salami Piccante.
– Vleeswaren: Kalfsfricandeau, Carpaccio, Bresaola en Gekookte Ibericoham.
– Vegahapjes: grilde artisjok, gerilde courget, gegrilde aubergine, gevulde gedroogde tomaat, peppersweets, groene olijven, zwarte olijven, balsamico uien en zongedroogde tomaatjes.
– Vishapjes: Reuze gamba`s met aioli, rivierkreeft met honing-mosterdsaus, gemarineerde ansjovis spies/olijf, gemarineerde sardientjes en gerookte Noorsezalm.
– Tapenades & sauzen: Vitello tonnato saus, truffel mayonaise, verse pesto, verse rode pesto, romaansekip, bruschetta tomaat, bruchetta rucola, Toscaanse tapanade, verse aioli en bospaddenstoelentapenade.
– Brood: ciabatta`s, huisgemaakte bruchetta`s, Italiaanse bollen en waldcornbol.

Warme Tapas
– Italiaanse gehaktballetjes, kip pincho`s Italiano en Chorizo Piccante.

Natuurlijk zijn al deze heerlijke hapjes ook los te bestellen in onze webshop. Heeft u interesse maar nog wat vragen over het Tapas Festival? Bel naar onze winkel via (0348) 46 01 46 en rond uw bestelling af.

Zalig Kerstmis!