Nu het voorjaar toch echt begonnen is mogen wij ons zelf weer verblijden met een heerlijke frisse aperitief. Na de rosé, het witbiertje en de Aperol Spritz is het drankje Hugo ook in de Nederlandse harten opgenomen. De traditionele mix van vlierbloesemsiroop, bruiswater, mousserende wijn, muntblaadjes en een schijfje limoen komt oorspronkelijk uit het Italiaanse Zuid-Tirol.

Wat is Hugo
‘Heel erg fris en fruitig’, zo is de smaak van Hugo te omschrijven. Hugo is een licht-alcoholische drank met 100% natuurlijke ingrediënten. Er komen geen smaak- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen aan te pas. De drank is gemaakt op basis van vlierbloesemsiroop, bruiswater, mousserende wijn en munt. Het is een uitermate geschikt drankje als tussendoortje voor op een zondagmiddag wanneer het zonnetje schijnt vanwege het lage alcoholgehalte. Ook is Hugo een heerlijke aperitief die je in een groot wijnglas drinkt met ijsblokjes, een schijfje limoen en verse munt.

Hugo

Zuid-Tirol
Südtirol, oftewel Zuid-Tirol, is de noordelijkste provincie in Italië gelegen aan de zuidkant van de Alpen. De provincie staat bekend om het veelzijdige landschap en iconische Dolomieten die door UNESCO zijn uitgeroepen tot werelderfgoed. Het is een bijzonder stukje Italië waar de Alpiene tradities samen gaan met mediterrane charme. Veel mensen gaan hier op vakantie vanwege de rijke cultuur en het heerlijke klimaat. Ook in Zuid-Tirol heerst net zoals in heel Italië de aperitivo-cultuur. Lekker lang door borrelen met kleine hapjes en een heerlijk glas Hugo. Dit is dan ook het meest hippe drankje in Zuid-Tirol, met name in de zomer.

Genieten maar
Deze gemakkelijk te maken cocktail is erg licht, geurig, fris en een lust voor het oog. Zorg ervoor dat je het drankje koud serveert voor het lekkerste resultaat. Via La Fermata kunt u hier een fles of doos Hugo bestellen. Het enige wat u nog hoeft te doen is de fles koud zetten, de wijnglazen vullen met ijsblokjes en vervolgens aan de Hugo wat verse munt en schijfjes limoen toevoegen. Easy as that!