Wijn/Likeur

Klant komt overeen met zone 'Nederland'

Cannonau di Sardegna

Cannonau di Sardegna

De oorsprong van de wijndruif Cannonau
Lang is gedacht dat de variëteit met de Aragonezen op Sardinië arriveerde toen ze het eiland in het begin van de 14e eeuw veroverden (van wat nu Aragon is). In de afgelopen jaren hebben Italiaanse onderzoekers echter bewijs gevonden dat suggereert dat Cannonau (en dus Grenache) hier op Sardinië is ontstaan.

De DOC maakt de productie van zeven verschillende stijlen Cannonau mogelijk. Rode wijnen worden geproduceerd onder de titel rosso of classico, afhankelijk van het percentage Cannonau met classico iets hoger in alcohol.

Dit staat bekend als affinamento obbligatorio (verplichte rijpingsperiode). Twaalf maanden van deze rijpingsperiode moeten in vaten worden doorgebracht.

Rosato (rosé) geproduceerd uit Cannonau di Sardegna heeft een rijke roze kleur, tonen van citrus en tropisch fruit en een uitgesproken mineraliteit. Het past goed bij een grote verscheidenheid aan gerechten.

De wijn is diep granaatrood van kleur. Hij heeft een krachtige geur van rijp donker fruit en een aangename houttoets. Vol, robuust en evenwichtig van smaak met een zacht bittertje in de afdronk. Alcoholpercentage 14%

  • Herkomst ; Sardinië
  • Producent : Sella & Mosa
  • Wijnmaker : Mario Consorte
  • Druivenras : Cannonau
  • Heerlijk bij gekruide spijzen, pizza, rood vlees, pollo al diabolo, speenvarken van het spit, wild, stevige pasta’s, hartige kazen en olijven

 

 

 

 

 11,95

Categorie: Tags: , , ,