Wijn

Klant komt overeen met zone 'Nederland'

Chianti Superiore

Chianti Superiore

Regio: Toscane

Alcohol: 12,5%

Druiven: 90% Sangiovese, 10% Canaiolo   Vinificatie en verfijning Deze grote klassieker is geboren uit een selectie van de beste Sangiovese en Canaiolo druiven uit de biologische Poggio al Casone wijngaard. Speciale rollen persen worden gebruikt om een ​​zachte behandeling van de gefermenteerde druiven die volgen de traditionele methoden in temperatuurgecontroleerde tanks geven. Na de fermentatie wordt de wijn gefilterd en naar de verfijning in vaten in thermisch bevochtigde kelders waarin blijft gedurende tenminste 12 maanden.   Wijn beschrijving Kleur: Vivacious robijnrode kleur neigt naar granaat met het ouder worden. Bouquet: intens en karakteristiek boeket, fruitig met violette noten. Smaak: Rond en fruitige smaak in evenwicht gehouden door de vergrijzing in de traditionele vat. Super rijpe fruitigheid en een zachte easy-feel smaak zijn de kenmerken van onze Chianti Superiore.   Gezaghebbende meningen Wine Enthusiast: “De Poggio Chianti Superiore opent met lichte bessen aroma’s … het is pittig in de mond, met rode pruim en framboos.”   Eten indelingen Perfecte metgezel voor gebraad, pasta met tomatensaus en mediterrane salades. Serveer op kamertemperatuur.   Zomer De Poggio al Casone wijngaard is gelegen op de eerste heuvels met uitzicht op de Tyrrheense Zee in de gemeente Crespina, een oud kasteel in de provincie Pisa. In het hart van de wijngaarden liggen het hoofdgebouw en de oude huizen gebouwd in de Leopoldina was (1800) en onlangs gerestaureerd met respect voor hun geschiedenis, nu in september van het wijn experimenten centrum van de Castellani Familie en van een bekende badplaats boerderij. De wijngaarden beslaan ongeveer 27 hectare van alluviale gronden Bestaande uit Tufaceous zand afgewisseld met lagen van grind uit de rivier gevolg van herhaalde overstroming van de monding van de rivier de Arno. De locatie van de wijngaard aan de samenvloeiing van de Arno vallei en de vlaktes met uitzicht op de zee, is een van de elementen die maakt het gebied bijzonder vocated voor de productie van kwaliteitswijnen, dankzij de diepe en aftappen bodems, zeebries en intense helderheid . Jaar van de overname – – heeft het landgoed omgetoverd tot één van de meest bekende van de hele wijngaard is onderwerp van herhaalde renovaties in de jaren ’60 door Sarti ingenieur, uitvinder van de Vespa motor, en vervolgens door de Castellani Familie die, sinds 1995 kust Chianti. De Poggio al Casone zomer gastheer is van de experimentele wijngaarden van de Universiteit van Pisa gewijd aan het onderzoek en het behoud van lokale variëteiten.

 11,90

Categorie: Tags: , , ,