Er is niets leukers dan het maken van je eigen pasta want de lekkerste pasta maak je in je eigen vertrouwde keuken. Moeilijk is het niet en met de juiste benodigdheden creëer je onder andere overheerlijke verse ravioli, spaghetti en ga zo maar door. Na het lezen van dit blog kun je meteen aan de slag. Maar belangrijker is, je wil meteen aan de slag. Buon appetito!

Veel mensen hebben een verkeerd beeld bij het maken van je eigen pasta; het kost teveel tijd, een knoeiboel op het aanrecht of het deeg valt uit elkaar. Geen zorgen, het is een stuk gemakkelijker dan je denkt. Je hebt maar enkele producten en het juiste keukengerei nodig. Daarnaast is ook een flinke dosis liefde voor dit prachtige product erg belangrijk. Oh, en dit blog natuurlijk. Met onderstaande uitleg leer je namelijk hoe je een perfect pastadeeg kneed waarmee jij uiteindelijk een prachtig bord vol met verse pasta creëert.

Benodigdheden
– Grana Duro pastameel
– Eieren
– Olijfolie
– Zout
– Marcato Atlas pastamachine

Pastadeeg maken in 5 stappen
1. Besluit eerst hoeveel gram pastameel je nodig hebt. Meng bij elke 100 gram aan meel 1 ei er doorheen.
2. Zeef het pastameel zodat er geen klonten ontstaan tijdens het maken van het deeg. Stort het uit in een hoopje op een hard en glad oppervlak.
3. Maak een kuiltje in het midden van het hoopje meel en breek de eieren erin. Voeg daarnaast per 100 gram pastameel 1 eetlepel olijfolie toe. De olie zorgt ervoor dat het deeg niet te droog wordt. Vergeet niet een snufje zout toe te voegen.
4. Meng met een vork, beetje bij beetje, bloem vanaf de binnenkant van de kuil door de eieren en olijfolie heen. Pas op dat rand van meel niet doorbreekt.
5. Als alles een geheel vormt blijf je kneden tot er een deegbol ontstaat. Het duurt minstens een kwartier voordat je een mooie egale bol hebt. Doe er vershoudfolie omheen en leeg het deeg minimaal een half uur in de koelkast.

In het filmpje hieronder zie je hoe gemakkelijk de pastamachine van Marcato werkt. Besluit voordat je het deeg er doorheen rolt, welke pasta je wil maken. De machine kan vier soorten pasta’s produceren: lasagna, tagliatelle, spaghetti en tagliolini. Ben jij al een proffesional op het gebied van pasta’s maken en wil jij nog meer uitdaging? Geen probleem, er zijn extra opzetstukken verkrijgbaar bij de machine waarmee je nog veel meer verschillende pasta’s kunt produceren.

Pasta’s horen altijd precies beetgaar te zijn, of zoals de Italianen dat mooi zeggen, ‘al dente’. Zijn je spagghettislierten of raviolicreaties klaar? Giet ze een pan met ruim kokend water met wat olie en zout. Nu hoef je alleen nog maar te wachten totdat de pasta gaar is. Zo zie je maar, pasta maken is best eenvoudig. Je mag trots zijn op jouw zelfgemaakte meesterwerk. Er dan nog maar één ding belangrijk: mangiare! Oftewel: eten! 

In de webshop is een pastameel te bestellen van zeer hoge kwaliteit met daarbij de pastamachine die jou gemakkelijk helpt met het maken van pasta.