Wijn/Likeur
Barolo Preda Sarmassa ‘Virna’
Barolo Preda Sarmassa ‘Virna’
Zeer intense robijnrode kleur, nog vrij fris qua aroma met tonen van rode bessen en balsamico-tonen ondergedompeld in een delicate vanille garnituur.
Droge, volle smaak, rijk aan body en structuur, vergezeld van polyfenolische verbindingen die een lange veroudering mogelijk maken.
Wijnbereiding
Het proces omvat pletten en ontstelen, gevolgd door maceratie op de schil gedurende ongeveer 15-20 dagen bij een maximale temperatuur van 29-31°C. Na het aftappen en de eerste stellingen, wordt de wijn gerijpt in Slavonische eikenhouten vaten en kleine vaten van 500 liter gemaakt van Franse eik (Allier) gedurende ongeveer 18 maanden.
Vervolgens voltooit de wijn zijn rijping in roestvrij staal, voorafgaand aan het bottelen. De flessen worden daarna liggend opgeslagen voor ten minste 6 maanden voor etikettering en verzending.
Barolo Preda Sarmassa ‘Virna’
Organoleptische kenmerken, conservering
Deze wijn heeft een diepe robijnrode kleur en een frisse neus met hints van rode bessen en delicate vanille. De droge, volle smaak is rijk aan body en structuur, met polyfenolische verbindingen die zorgen voor een langdurige veroudering.
Het is een fijne, over het algemeen nog “jonge” wijn met groot potentieel.
Hij zal op zijn best zijn na 3-4 jaar opslag in een koele, donkere omgeving. Serveren wordt aanbevolen in grote glazen bij een temperatuur van 17-18°C.
- fles 0,75l
- Druivenras : Nebbiolo sub-varieteiten Lampia and Michet
- Herkomst : Sarmassa druivengaard in Barolo
- Drink temperatuur 17-18 graden Celsius
- Drinken bij : rundvlees en stoofpotten met biefstuk, lamsvlees, kalfsvlees, konijn, wild zwijn en hert.
€ 79,95