No allergen information available.
Azijn & Olie
Olio Cultivar
Olio Cultivar
Het grootste gedeelte van de olijfolie wordt uit het vruchtvlees geperst. De pitten bevatten nog eens zo’n 5% olie. Eén gezonde olijfboom zorgt voor 1 à 2 liter olijfolie. Het hebben van een hele boomgaard aan karaktervolle, oude olijfbomen is dus een kostbaar bezit.
Deze olijfolie wordt gewonnen uit de monocultuur van de kostbare Noord-Italiaanse frantoio olijf. Die monocultuur vertegenwoordigt de natuur, het klimaat en de passie van onze lokale olijfboer wat zorgt voor een pure, natuurlijke olijfolie.
Serveer de Olio EV Cultivar Frantoio als vinaigrettes, in tapenades, op gegrilde groenten, carpaccio, visgerechten en bruschetta en geniet van dit vloeibare goud.
- Smaak: Olio EV Cultivar Frantoio heeft een medium fruitigheid, met hints van artisjok en verse amandel. De balans tussen scherpte en pittigheid is harmonieus, en je proeft ook verse fruit- en amandeltonen. De kleur is groen met gele aderen.
- Toepassingen: Deze olijfolie is perfect voor gerechten waarin olijfolie een hoofdingrediënt is, zoals de traditionele fettunta (Toscaans knoflookbrood) en rauwe groenten in pinzimonio (gedoopt in olie rechtstreeks uit de fles). Het past ook goed bij smaakvolle gerechten zoals Tuscan ribollita (een stoofpot van cannellinibonen en groenten) of fagioli al fiasco (cannellinibonen direct in een kruik gekookt)
- Van 100% Italiaanse frantoio-olijven
- Uit het Noord-Italiaanse Umbrië
- Inhoud : 500 ml
- Lactose- en glutenvrij
- Leverancier: Cufrol
€ 20,90