Broodjes

Klant komt overeen met zone 'Nederland'

Pinsa brood

Pinsa Brood (een traditioneel Italiaans platbrood) heeft een opmerkelijke renaissance beleefd. Deze Pinsa, dat wortels heeft in het oude Rome, wint namelijk snel aan populariteit over de hele wereld, en dat is niet zonder reden.

Pinsa onderscheidt zich van zijn bekendere neef, de pizza, door een unieke mix van meelsoorten en een bijzonder bereidingsproces.

Ontdek de charme van dit lichte, knapperige brood.

Wat is Pinsa?

Pinsa, vaak aangeduid als Pinsa Romana, is een gerecht met een rijke historie die teruggaat tot het Romeinse Rijk. Dit luchtige, knapperige brood wordt gemaakt van een speciale mix van tarwe-, rijst- en sojameel. Het resultaat is een lichter en verteerbaarder alternatief voor de traditionele pizza.

De langere rijpingstijd van het deeg draagt bij aan de unieke textuur en smaak van Pinsa, waardoor het zich onderscheidt in de wereld van Italiaanse platbroden.

De unieke samenstelling

Een van de sleutelfactoren die Pinsa  brood zo bijzonder maken, is de mix van meelsoorten. De combinatie van tarwe-, rijst- en sojameel zorgt niet alleen voor een luchtige textuur, maar draagt ook bij aan de gezondheidsvoordelen van het gerecht. Pinsa bevat minder zout en calorieën dan een traditionele pizza, waardoor het een uitstekende keuze is voor wie op zoek is naar een lichter alternatief.

  • 235 gram
  • Per stuk
  • Bevat gluten

 5,59

Andere suggesties…