Brood

Klant komt overeen met zone 'Nederland'

Pizzameel Nuvola

De bloem ‘Nuvola’ is een van de nieuwste producten van het Italiaanse merk Mulino Caputo uit Napels. Deze bloem geeft volgens Caputo een zacht en zeer  luchtig pizzadeeg. De Nuvola is geschikt voor langere rijs tijden.

Een zorgvuldige selectie van 100% natuurlijke grondstoffen zonder toevoegingen of conserveringsmiddelen die zorgt voor volume en zachtheid van het deeg dankzij het hoge fermentatievermogen dat van nature aanwezig is in de granen.

Wat zijn de voordelen van lang rijzen?

Gluten, met een uitgebalanceerde verhouding van rekbaarheid, sterkte en elasticiteit, is ideaal voor verwerking in pizzeria’s, patisserieën en in de keuken van chef-koks. Droge en warmte-geïsoleerde omgeving. Ideaal voor deeg dat lange rusttijden en langdurig rijzen in koelruimtes vereist.

Hoe lang moet ik het deeg laten rusten met dit meel?

Voor het klassieke “Napolitaanse deeg” zou het ideaal zijn om jezelf ongeveer 72 uur te gunnen, verdeeld als volgt:

– 48 uur in de koelkast
– 24 uur kamertemperatuur ca. 22 graden

Eigenschappen :

1 kg
Meeltype :  0
EIWIT:12,50%
HOUDBAARHEID: 12 maanden
BAKKERIJW260/280
ELASTICITEITW/V 0,50/0,60

 5,98

Uitverkocht

Categorieën: , Tags: , ,