Wijn/Likeur

Klant komt overeen met zone 'Nederland'

Primitivo IGT

Primitivo IGT

De Primitivo-druif zorgt voor een soepele en volle fruitige, jonge rode wijn; je proeft kersen en specerijen. Deze wijn is robijnrood van kleur en heeft een fruitig aroma.

De moederdruif van de Primitivo is de, uit Kroatië afkomstige, Tribidrag. Andere verwante benamingen zijn o.a. Zinfandel uit Californië en Zagarese uit Puglia, de Zuid-Italiaanse streek waar de Primitivo erg populair is. Omdat deze druif vroegrijp is, is voor de benaming ‘primi’ gekozen.

Onze Primitivo  komt uit Salento waar weinig regen valt en de winters zacht en zomers lekker warm zijn; dit zijn de ideale omstandigheden voor een mooie wijnproductie.

Primitivo  IGT is een Zuid-Italiaan die zijn oorsprong vindt in de zonnigste streken. Met name in de regio Puglia groeit hij graag, samen met negroamaro is hij de populairste van de buurt. De druiven gedijen in het mediterrane klimaat, waar de warme dagen en koele nachten een perfecte omgeving creëren voor optimale rijping.

De naam primitivo suggereert vroegrijpheid, aangezien de druiven vroeg in het seizoen rijpen. Daardoor krijgen wijnmakers de kans om een wijn van kwaliteit te produceren wat in een warm gebied anders moeilijk zou zijn. Een ‘normale’ druif verandert hier haast in een potje

Drink de jonge, rode Primitivo  bij een aperitief van Italiaanse kaas en salami. Buonissimo.

 

  • Italiaanse droge, jonge rode wijn
  • Smaak van kersen en kruiden
  • Uit de vruchtbare Puglia streek
  • Lactose- en glutenvrij
  • Leverancier: Podere Trionfo
  • 750 ml

 14,95

Andere suggesties…