Wijn/Likeur

Klant komt overeen met zone 'Nederland'

Trebbiano di Romagna

Trebbiano di Romagna

Onze Trebbiano  uit Emilia-Romagna is licht en mooi in evenwicht.

Trebbiano is een typische witte wijn uit Romagna die in 1973 de DOC-erkenning (Denominatie van Gecontroleerde Oorsprong) kreeg.

Trebbiano wordt geproduceerd in de heuvelachtige gebieden van de provincies Bologna, Forlì-Cesena, Rimini en Ravenna.

De druiven die voor de productie van Trebbiano worden gebruikt, moeten de vermelding “trebbiano Romagnolo” dragen en voor 85% tot 100% aanwezig zijn; tot een maximum van 15% kan bijdragen aan de productie van druiven van witte druivenrassen die in Emilia Romagna worden geteeld.

De Trebbiano di Romagna-wijnstok is de meest gecultiveerde witte druivensoort in Italië, evenals een van de meest gebruikte voor de productie van Italiaanse witte wijnen, bijna een derde van de totale productie.

Trebbiano di Romagna is een bijzonder lichte en frisse wijn, die binnen het jaar na de oogst moet worden gedronken. Binnen de DOC vinden we naast de klassieke Trebbiano ook de sprankelende en sprankelende versie.

Ideaal als aperitief, bij hapjes in Italiaanse stijl, zoals tigelle, Trebbiano is een uitstekende tafelwijn, te combineren met delicate vis- of groentegerechten of met vleeswaren en vleeswaren.

 

  • Italiaanse jonge, droge witte wijn
  • Van min. 85% witte Trebbiano  druiven
  • Inhoud: 750 ml
  • Lactose- en glutenvrij
  • Leverancier: Crete di Lamone
  • Drinken bij een licht vis of groente gerecht of bij vleeswaren

 10,95

Andere suggesties…