Wijn
Barolo wijn
Barolo wijn, zacht granaatrood van kleur. Met de jaren verkleurd de wijn naar baksteen rood. Verfijnd, intens, met tonen van drop, tabak en vanille. Krachtig, imponerend, elegant, streng maar fluwelig.
Herkomst: Italië, Barolo is uitsluitend afkomstig van een nauwkeurig omschreven gebied in de heuvels van de Langhe, voornamelijk rondom de gemeenten La Morra, Serralunga, Monforte en Barolo. Huis: Enrico Sarafino barolo
Druivenrassen: 100 % Nebbiolo.
Oogst
Tussen 10 oktober tot 10 november.
Vinificatie
Zeer nauwkeurige selectie van de druiven. Langzame vergisting met een regelmatig overpompen voor goede extractie en structuur. Klassieke vergisting met lang schilcontact in roestvrij staal, waarna de wijn 2 jaar op grote foeders rijpt en minstens 1 jaar op fles.
Wijn & Spijs
Perfect bij wild, vlees van de grill en van het spit en bij gerijpte kazen. Bij voorkeur serveren op 18-20°C en decanteren of een paar uur voor serveren ontkurken.
€ 36,98
Gerelateerde producten
-
Bucatini di Gragnano 500 gram
Alle Gragnano-pasta’s vinden hun oorsprong in het microklimaat van de nabijgelegen Monti Lattari berg. Daar spelen de zon, zee en wind met de wuivende tarwehalmen en rijpt de tarwe onder de beste omstandigheden. De Europese Unie heeft in 2013 alle Gragnano-pasta IGP gekwalificeerd en bekroond als regionale hoogkwalitatieve pasta. Bucatini di Gragnano bestaat voor de volle 100% uit durum tarwemeel. Het is een extra lange, dikke, holle lintpasta die gemaakt is volgens het oude ambachtelijke familierecept. Bereid de Bucatini di Gragnano met pancetta, salami, tomaten, pecorino en verse peterselie en je zet iets heerlijks op tafel.Bucatini di Gragnano weegt 500 gram en is handmatig verpakt.
-
Fior di latte pizza kaas 400 gram
De afgeroomde koeienmelk zorgt voor de extra romige Mozzarella Fior di Latte. Deze romige gepasteuriseerde koemelk wordt vermengd met heet water en daarna tot de ideale textuur gemixt. Met trots trekt onze Italiaanse kaasmaker vervolgens het uiteindelijke mengsel aan de roerplank omhoog en zijn zoon glundert bij het zien van zoveel vakmanschap. Hij let op de fijne kneepjes want hij wil niets liever dan de ambachtelijke kaasmakerij voortzetten. Een erfenis waar hij met recht zeer trots op is. De Mozzarella Fior di Latte is vers op zijn lekkerst. Deze koemelkvariant is mager en past daarom ideaal in een gezond mediterraan menu. Mozzarella Fior di Latte is een jonge, zachte roommozzarella van gepasteuriseerde koemelk met een snufje zeezout. Het caroteen in de koemelk geeft hem de zachtgele kleur. Hij heeft een lichtromige smaak. Mozzarella Fior di Latte is speciaal voor jou in julienne-reepjes gesneden en direct klaar om vanuit de verpakking op je ovenverse pizza te strooien.