Vacature Kok (overdag)

Vacature Kok (voor overdag) 24 – 32 uur per week La Fermata is een Italiaanse delicatessezaak in het centrum van Woerden. We zijn op zoek naar een zelfstandige kok of leerling niveau 3 of 4 met interesse in de Italiaanse keuken. Je werkt overdag, dus geen avond of nachtdienst. Je bent verantwoordelijk voor een goede… Lees meer »

Vacature winkelmedewerker Woerden La Fermata

Vacature bezorger

Ben jij op zoek naar een leuke bijbaan? Word dan bezorger bij Fermata, de lekkerste winkel van Woerden. Wij zijn op zoek naar een klantvriendelijke bezorger(s) die ervoor zorgt dat onze verse maaltijden op tijd en lekker warm bij onze klanten terechtkomen. Jij brengt het eten naar de klant en dus ben je het gezicht… Lees meer »

Hugo

Sprankelende Hugo

Nu het voorjaar toch echt begonnen is mogen wij ons zelf weer verblijden met een heerlijke frisse aperitief. Na de rosé, het witbiertje en de Aperol Spritz is het drankje Hugo ook in de Nederlandse harten opgenomen. De traditionele mix van vlierbloesemsiroop, bruiswater, mousserende wijn, muntblaadjes en een schijfje limoen komt oorspronkelijk uit het Italiaanse… Lees meer »

Secreto 07

Buitengewoon nieuw lekkers

Uiteraard willen wij u constant blijven voorzien van de meest bijzondere vleeswaren. Daarom kunt u nu voor twee heerlijke nieuwe vleeswaren bij La Fermata terecht. Het gaat om de Dolce Zero en Secreto 07. Daarnaast verkopen wij nu ook een kruidige Butcher’s Gin. Deze heerlijkheden komen van de meesterslagers De Laet & Van Haver uit Antwerpen. La Fermata… Lees meer »

La Colomba

Buona Pasqua

‘Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi’, oftewel: Kerst vier je met familie, Pasen met wie je wilt. Een Italiaans gezegde dat laat zien dat iedereen welkom is tijdens Pasen. Natuurlijk hebben de Italianen een aantal gebruiken die ieder jaar weer terugkeren tijdens deze feestdagen. Heeft u ook zin in prachtige Italiaanse paastafel? Bekijk… Lees meer »

Bruschetta

Smaakvolle bruschetta

Het kan als voorgerecht, borrelhapje of tussendoortje, bruschetta is altijd een succes! Deze typisch Italiaanse antipasti is simpel te bereiden, origineel en ook nog eens heel lekker. Bruschetta dateert al uit de 15e eeuw en komt oorspronkelijk uit het midden van Italië. Vandaag de dag is nog altijd een vastgesteld item op elke Italiaanse menukaart. Dus,… Lees meer »

welkom bij la fermata

Een kijkje achter de schermen

Neem in onze nieuwe video een uniek kijkje achter onze toonbank en maak kennis met al onze producten!   La Fermata staat voor eerlijk, vers, puur en ambachtelijk. Iedere dag opnieuw zijn wij blij en gemotiveerd om onze trouwe en nieuwe klanten te helpen in een winkel vol met Italiaanse lekkernijen. Onze producten zijn vers en van uitstekende kwaliteit. Wij geven adviezen… Lees meer »

cantuccini

Knapperige Cantuccini

Oorsprong Een cantuccini is een prachtig traditioneel amandelkoekje uit Italië. De originele naam van deze lekkernij is Biscotti di Prato. Dit typisch Italiaanse koekje vindt namelijk haar oorsprong in de provincie Prato in Toscane. Biscotti is afgeleid van het woord ‘biscotus’ wat ‘twee keer gebakken’ betekent. Dit is een goede omschrijving voor dit koekje. De… Lees meer »

VitelloTonnato

Vitello Tonnato

Misschien is het wel de meest verrassende combinatie uit de Italiaanse keuken: vitello tonnato. Zacht kalfsvlees met tonijn combineren is een subliem idee geweest. Maar wie kwam met dit recept en wat schuilt er nog meer achter deze uitstekende ‘primo piatto’? Sublieme combinatie Het is feestelijk, heerlijk en gemakkelijk te bereiden. Krijg je eters over… Lees meer »