Vleeswaren

Klant komt overeen met zone 'Nederland'

Bresaola Punta D’Anca

Bresaola Punta is genoemd naar een plaatsje in de Valtellinastreek in de provincie Lombardije (tegen de Zwitserse grens aan). Tegenwoordig wordt het in heel Italië geproduceerd. Deze bresaola is ambachtelijk gezout met zeezout en natuurlijk gerijpt. Het resultaat is een bresaola met een zachte smaak. Uitstekend geschikt als voorgerecht (carpaccio).

Bresaola of brisaola bestaat uit (lucht)gedroogd, gezouten rundvlees die gedurende minimaal drie maanden is gerijpt totdat de Bresaola aan de buitenkant hard genoeg is. De Bresaola wordt dan donkerrood tot bijna paars van kleur. Het is gemaakt van de muis (rosbief) en heeft daardoor een torpedo-achtige vorm. Het is mager vlees en bijzonder mals met een zoete specifieke geur.

Een strikte methode van verwerken is essentieel voor de specifieke rijke smaak. Het vlees wordt eerst ontbeend en ontdaan van alle pezen en vet. Daarna wordt de Bresaola op smaak gebracht door het droog in te wrijven met zout en een kruidenmelange van onder andere jeneverbessen, kaneel en nootmuskaat. Na het inwrijven volgt een drogingsproces van ongeveer drie maanden afhankelijk van het gewicht. Het vlees verliest tijdens dit drogen tot wel 40% van zijn oorspronkelijk gewicht.

Producteigenschappen Bresaola Punta D’Anca

Gewicht: 100 gram, Producent: Chiapella, Regio: Piemonte

 4,79

Categorie: Tags: ,