Het leuke aan zelf pizza’s maken is, is dat je helemaal zelf kunt kiezen wat de toppings worden. Alles wat jij lekker vindt kan erop! Daarnaast zijn zelfgemaakte pizza echt veel lekkerder dan pizza’s uit de supermarkt. Iedereen die wel eens bij La Fermata is geweest weet ook dat wij heerlijke pizza’s verkopen. Het leuke is, jij kunt ze net zo lekker namaken thuis. Alle ingrediënten die wij gebruiken zijn namelijk ook te koop in de winkel.

Pizzadeeg
Vaak denken mensen dat pizzadeeg lastig te maken is. Gelukkig valt dit allemaal erg mee. Bij ons in de winkel is pizzameel te koop. In een paar kleine stappen heeft u zo een prachtig deeg klaar. Maar wat nog veel gemakkelijker is, en zonder risico, is het kant-en-klare pizzadeeg bij La Fermata. Je neemt een bevroren pizzadeegbol mee, laat hem thuis ontdooien en rolt hem uit. Simpeler kan het niet!

pizzadeeg maken

De basis
Om de pizza een volle en rijke smaak te geven is er een goede saus als basis nodig. De saus die wij op de pizza’s doen maken we nog lekker door er een scheutje olijfolie door te doen en op smaak te brengen met peper en zout. Vervolgens strijken we de saus mooi uit over de pizzabodem en nemen de randen niet mee. Strooi hier nog wat jonge geraspte kaas over en de basis is klaar.

Toppings
Nu ligt de keuze volledig bij jou. Waarmee maak jij je eigen pizza het allerlekkerst? Een pizza met verschillende kazen, parmaham of salami, het kan allemaal. Uiteraard zijn de lekkerste toppings te halen bij La Fermata zoals een goede salami of parmaham. Ook de kazen die nodig zijn voor een vierkazenpizza liggen in de winkel. Je kunt de pizza afmaken met nog wat basilicum, oregano of olijven. Om jouw salamipizza nog een extra boost te geven is een scheutje peperolie een echte aanrader.

Nu de pizza klaar is hoeft er nog maar een ding te gebeuren, de oven in! Binnen no-time heeft u een heerlijke, echte Italiaanse pizza op tafel staan.

Voor mensen met een rijke fantasie, houd je vooral niet vast aan de standaard recepten maar experimenteer met nieuwe smaken. Wij zijn erg benieuwd naar jouw favoriete pizzarecept, wie weet hebben wij er nog iets aan!