Naast alle prachtige hammen, heerlijke kazen, smaakvolle broodjes en verrukkelijke antipasti, verkoopt La Fermata ook hemelse maaltijden. Al deze maaltijden zijn vers bereid in de winkel met de beste en altijd verse ingrediënten. Nergens zijn geur-, kleur- en smaakstoffen te vinden. Een pareltje onder de maaltijden is de Mafaldine All Vongole. Dit is een pasta met reuze gamba’s en vongole. Iedereen zou deze heerlijke pittige vispasta moeten proberen. Hieronder vind je het Mafaldine All Vongole recept:

Benodigdheden:
1 pak mafaladinepatsa
12 teentjes knoflook
1 citroen zonder schil
3 eetlepels sambal
3 eetlepels suiker
1 eetlepel peper en zout
Flinke scheut Olio Di Sansa
1 pak gamba’s (800 gram)
2 potjes vongole (kleine kokkels)
1 groot pak bechamelsaus (500 gram) 

Bereidingswijze:
– Kook de pasta gaar in ruim water met een handje zout en scheutje olie. Houd de kooktijd aan die op de verpakking van de pasta is aangegeven.
– Bak de gamba`s in de oven of pan gaar.
– Giet de pasta af en voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe (Olio Di Sansa).
– Voeg de inmiddels gare gamba`s samen met de twee potjes vongole toe aan de pasta. Giet eerst het vocht uit de potjes.
– Voeg vervolgens het pak bechamelsaus toe.
– Ben je in het bezit van een keukenmachine? Voeg dan de knoflook, citroen, sambal, suiker, peper en zout en een scheut Olio Di Sansa samen en mix het tot het een glad mengsel is. Heb je geen keukenmachine, pers dan de citroen uit en snij de de knoflook klein en meng vervolgens alles goed door elkaar.
– Meng de saus bij de pasta, gamba’s en vongole. Serveer de maaltijd op een mooi groot bord en eet smakelijk!

mafaldine all vongole koken

Uiteraard zijn alle ingrediënten die je nodig hebt voor deze maaltijd te koop bij La Fermata. Heb je geen tijd om deze maaltijd zelf te maken? Bestel dan hier de Mafaldine All Vongole via onze webshop. Naast dit overheerlijke recept verkoopt La Fermata nog veel meer prachtige gerechten. Ben je benieuwd? Neem hier dan een kijkje en smikkelen maar!