Pasta en Rijst

Klant komt overeen met zone 'Nederland'

Risotto met zongedroogde tomaatjes

Risotto met zongedroogde tomaatjes

Carnaroli risotto. De Italiaanse Carnaroli Risotto uit Noord-Italië is de ideale rijst voor een risottogerecht omdat deze het zetmeel loslaat en het kookvocht eenvoudig opneemt. Deze rijst staat garant voor een prachtige romige risotto.

De Risotto al Pomodoro is verrijkt met tomaat, wortel, ui, zwarte olijven, peterselie, bieslook en basilicum en daardoor een heerlijke hartige traktatie. Bereid de Risotto al Pomodoro op zijn Milanees met saffraan, een gesnipperd uitje, Grana Padano kaas en witte wijn.

Geschiedenis van de risotto

Risotto met zongedroogde tomaatjes

De algemeen geaccepteerde theorie is dat rijst in de 10e eeuw in Sicilië door de Arabieren geïntroduceerd is. Ongeveer 500 jaar later begon men in het noorden met de rijstteelt.. De cisterciënzer monniken van het Lucedioklooster in de buurt van het plaatsje Trino (Piëmont) introduceerden rond 1400 de rijstbouw in de Povlakte.

De Spanjaarden, die Lombardije in de 15e eeuw in bezit hadden, hebben hun eigen bijdrage geleverd aan de bereiding van risotto. Hun taal gaf de benaming aan de stap in het bereidingsproces waar de boter wordt toegevoegd, de mantecatura. Dit woord is afgeleid van het Spaanse mantequilla, wat boter betekent.

In de 19e eeuw werden in de Povlakte enorme rijstvelden aangelegd. Veel van deze rijstvelden werden bevloeid met water dat via daarvoor aangelegde kanalen, zoals het Cavourkanaal werd aangevoerd.

In de 20e eeuw zorgden betere productiemethoden en de mechanisatie van de landbouw voor een gestage groei van de rijstteelt. Het regime van Mussolini trachtte de Italiaanse landbouwsector te versterken teneinde Italie zelfredzaam te maken.

Vanwege de armoede die er in de 20e eeuw in Italië heerste, was er voor veel gezinnen geen geld om kaas en/of boter te kopen en at men de risotto zonder.

 

  • verpakt per 300 gram
  • Lactosevrij

 5,95

No allergen information available.